عمل‌های زیبایی روز به روز طرفداران بیشتری پیدا می‌کنند. همزمان با علاقه خانم‌ها به انجام پروتز سینه یک سؤال و نگرانی بزرگ در این باره وجود دارد. آیا پروتز سینه منجر به سرطان سینه می‌شود، یا این دو هیچ ارتباطی با هم ندارند.

با توجه به اینکه سرطان سینه به دلایل مختلفی در بین خانم‌ها دیده می‌شود، انجام عمل‌های زیبایی در این ناحیه می‌تواند چالش‌های متعددی را به همراه داشته باشد. تا جایی که برخی از افراد تصور می‌کنند هرگونه تغییری در بافت سینه در اثر استفاده از پروتز و انجام سایر عمل‌های اصلاحی می‌تواند احتمال سرطان در این ناحیه را افزایش دهد.

برای اینکه بتوانید پروتز سینه یا جراحی سینه را بدون مشکل انجام دهید و با خیال راحت فرم سینه‌هایتان را اصلاح کنید، لازم است که درباره احتمال ابتلا به سرطان پس از انجام پروتز سینه شناخت کافی پیدا کنید. در ادامه نکاتی که باید در این مورد بدانید توسط کلینیک وی آی پی تهران ارائه شده است.با ما همراه باشید 

 

در صورت نیاز به مشاوره مستقیم با پزشک فرم زیر را تکمیل کنید تا در اولین فرصت با شما تماس بگیریم 

پروتزهای سینه چند نوع دارند؟

پروتزهای سینه یک لایه درونی و یک پوسته خارجی دارند. پوشش اغلب آن‌ها از جنس سیلیکونی است و محتوای درون پروتز را سیلیکون یا سالین (آب نمک) تشکیل می‌دهد. به طور کلی موادی که در طب خوراکی استفاده می‌شوند از جنس سیلیکون و بی‌خطر هستند. 

این پروتز ها بافتی شبیه بافت طبیعی بدن دارند و شکل‌پذیری مناسبی برای آن‌ها در نظر گرفته شده. به همین دلیل است که استفاده از آن‌ها زیر بافت پستان تغییر زیادی در حالت سینه به وجود نمی‌آورد و چین و چروکی پس از استفاده از پروتز در قسمت سینه دیده نخواهد شد؛ اما این موضوع درباره پروتزهای نمکی وجود ندارد و احتمال دارد که پس از قرار دادن آن‌ها در ناحیه سینه، شاهد کمی تغییرات پوستی در این ناحیه باشید. البته پروتز آب نمکی با کیفیت نیز می‌توانند به بهترین نحو اصلاح حالت سینه را انجام دهند.

این پروتزها در صورت پاره شدن بلافاصله جذب بدن می‌شوند و تنها کافی است پروتز تعویض شود؛ زیرا آب نمکی که از پروتز تخلیه شده به مرور از طریق ادرار از بدن دفع می‌شود؛ اما در صورتی که پروتزهای سیلیکونی پاره شوند، سیلیکون وارد غدد لنفاوی شده و موجب آزار فرد می‌شود. به همین دلیل است که اغلب افراد با توجه به شرایط خودشان می‌توانند برای انتخاب سیلیکونی یا پروتزهای آب نمکی تصمیم‌گیری کنند. با توجه به اینکه رابطه عمل زیبایی سینه و سرطان سینه رد شده است، هر فردی می‌تواند بهترین پروتز را برای خودش در نظر داشته باشد.

پروتزهای سینه چند نوع دارند؟

پروتزهای سینه چند نوع دارند؟

 

آیا گذاشتن پروتز سینه باعث سرطان پستان می‌شود؟

اگر شما هم با این سؤال در ذهنتان مواجه هستید که آیا پروتز سینه باعث سرطان می‌شود، باید این موضوع را بدانید که تا به امروز گزارشی مبنی بر اینکه ارتباط معنا داری بین پروتز سینه و ابتلا به سرطان سینه وجود داشته باشد ارائه نشده.

آیا سفر هوایی باعث پاره شدن پروتز سینه می شود؟

با این وجود پژوهش‌ها و مطالعات گسترده‌ای در طول سال‌ها در این زمینه انجام شده و همچنان محققان درباره احتمال ارتباط بین عمل زیبایی سینه و سرطان سینه در حال تحقیق و بررسی هستند. با توجه به آنچه در گزارش‌ها ارائه شده دیده می‌شود. در موارد بسیار نادر و محدودی ممکن است نشت مایعات درون پروتز به خون و غدد لنفاوی، باعث سرطان شود؛ البته این احتمال بسیار ضعیف و نادر است و ارتباطی که بین پروتز و سرطان وجود دارد قابل اغماض خواهد بود.

 

آیا پروتز سینه خطر سرطان سینه را افزایش می‌دهد؟

متخصصان هنوز درباره این موضوع که چرا پروتزهای سینه باعث لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک می‌شوند اطلاعات کافی ندارند. با این وجود، تحقیقات نشان می‌دهد که ۹۳ تا ۹۶ درصد از زنان دارای پروتز سینه که به ALCL مبتلا شده‌اند؛ از پروتزهای دارای بافت ویژه استفاده می‌کرده‌اند و سینه آن‌ها ظاهری ناصاف و دارای برآمدگی داشته است.

پروتزهای بافت‌دار معمولاً کمتر حرکت می‌کنند و در ناحیه سینه موج به وجود می‌آورند. به همین دلیل محققان باور دارند که این پروتزها صدمات کمتری برای فرد به همراه خواهند داشت. البته برخی از خانم‌ها نسبت به پروتزهای دارای بافت نیز واکنش نشان می‌دهند و به دلیل تحریک سیستم ایمنی، با مشکلاتی مانند سرطان لنفوم سینه مواجه می‌شوند.

نحوه تشخیص سرطان سینه با وجود پروتز

با توجه به اینکه پروتز در قسمت زیر عضله و داخل بافت پستان گذاشته می‌شود، بسیاری از افراد با این سؤال در ذهنشان مواجه هستند که وجود پروتز سینه مانع تشخیص سرطان در معاینات می‌شود یا خیر. باید این موضوع را بدانید که با وجود اینکه پروتز سینه در قسمت بافت سینه قرار دارد مشکلی در تشخیص سرطان سینه ایجاد نمی‌کند؛ یعنی فرد می‌تواند به راحتی با مراجعه به پزشک متخصص و دریافت خدمات درمانی مناسب این موضوع را تشخیص داده و جهت درمان آن اقدام کند.

آیا پروتز در تشخیص سرطان پستان مشکل ایجاد می‌کند؟

پزشکان متخصص برای تشخیص سرطان سینه سعی می‌کنند که معایناتشان را دقیق‌تر انجام دهند. حتی بعضی مواقع ممکن است پزشک بدون اینکه فشاری به پروتز وارد کند، کمی آن را به سمت دیگر جابجایی کرده و معاینات را به طور کامل انجام دهد.

برای انجام ماموگرافی یا تشخیص سرطان با وجود پروتز سینه، لازم است که پزشک در این زمینه تخصص داشته باشد. البته گاهی مواقع ممکن است پزشکان آزمایش‌های لازم و ام آر آی را نیز برای تشخیص اولیه تاثیر پروتز روی سرطان در نظر بگیرند.

آیا محل قرارگیری پروتز در مسیر تشخیص سرطان تاثیرگذار است؟

به طور معمول گذاشتن پروتز روی عضله و زیر عضله و ناحیه پشت پستان انجام می‌شود. با توجه به اینکه پروتز در کدام ناحیه کاشته شده باشد، تشخیص درست سرطان ممکن است برای پزشک آسان‌تر یا سخت‌تر باشد. البته، حضور پروتز، مشکلی جهت پرتونگاری و تشخیص غده‌های سرطانی ایجاد نمی‌کند. مخصوصاً زمانی که محل قرارگیری پروتز سینه توسط متخصص به نحوی تنظیم شده باشد که مانعی برای عکس‌برداری و ماموگرافی نباشد.

به طور معمول کسانی که لاغر هستند بهتر است کاشت زیر عضله را برای پروتز سینه در نظر داشته باشند. افرادی که بافت چربی در ناحیه پستانشان دارند نیز بهتر است پروتز را در ناحیه روی عضله کاشت کند. پروتزی که در ناحیه زیر عضله گذاشته می‌شود، هیچ تاثیری در تشخیص غده‌های سرطانی در ماموگرافی ندارند؛ اما پروتزهایی که روی عضله وجود دارند، ممکن است گاهی مواقع در تشخیص غدد سرطانی اختلال ایجاد کنند. با این وجود بهترین مکان توسط پزشک متخصص برای کاشت پروتز انتخاب می‌شود و فرد نمی‌تواند به صورت اختیاری مکان را مشخص کند.

آیا محل قرارگیری پروتز در مسیر تشخیص سرطان تاثیرگذار است؟

آیا محل قرارگیری پروتز در مسیر تشخیص سرطان تاثیرگذار است؟

چه افردی در معرض سرطان سینه هستند؟

احتمال اینکه فردی به نوع نادر سرطان سینه یا ALCL مبتلا شود، بسیار کمتر است. به طور معمول سرطان به عنوان لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک شناخته می‌شود و از هر ۵۰ هزار زن احتمال دارد یک فرد به این سرطان مبتلا شده باشد و برخی از موارد اصلاح سینه بعد از ماستکتومی (تخلیه سینه) انجام می‌شود.

در صورتی که پروتز سینه دارید باید چه اقداماتی انجام دهید؟

در صورتی که از پروتز سینه استفاده می‌کنید باید حتماً تحت نظر پزشک باشید و مرتب وضعیت پروتزها را بررسی کنید. اغلب خانمهایی که پروتز سینه دارند یا اینکه با علائم بیماری لنفوم سلول بزرگ مواجه می‌شود، لازم است که به پزشک متخصص مراجعه کرده و علائم مشکل را شناسایی کنند. معمولاً کسانی که عمل زیبایی سینه را انجام می‌دهند جای اسکار را در ناحیه برش خورده مشاهده خواهند کرد و علائم بیماری معمولاً در این نواحی خودش را نشان می‌دهد. از جمله مواردی که موقع بررسی سینه حتماً پزشک به آن‌ها توجه می‌کند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • ایجاد تورم
  • توده یا تغییرات دیگری در شکل سینه‌ها
  • درد همیشگی در نزدیکی سینه‌ها 
  • راش پوستی در نزدیکی سینه‌ها
  • سفت شدن سینه‌ها و ایجاد بافت اسکار جدید
  • تجمع مایعات در نزدیکی سینه‌ها
  • ریزش مو
  • حالت تهوع و بی حالی مداوم
  • خستگی شدید

علائم سرطان لنفوم در حضور پروتز سینه

علائم ابتلا به سرطان لنفوم با وجود پروتز پستان در هر فردی متفاوت است. فردی که بعد از عمل زیبایی سینه به سرطان مبتلا می‌شود، ممکن است با علائمی مانند نشانه‌های زیر مواجه شده باشد.

  • ایجاد توده جدید در بافت پستان
  • احساس درد در بافت سینه
  • بروز تغییرات غیر عادی بر روی پوست پستان

برای پیشگیری از سرطان سینه بعد از پروتز چه باید کرد؟

برای پیشگیری از احتمال ابتلا به سرطان سینه، بهتر است که حتماً عمل پروتز را تحت نظر پزشکان متخصص انجام داده و طی دوره‌های سه ماهه برای ماموگرافی و در صورت نیاز انجام پرتوگرافی به پزشک مراجعه کنید. همچنین در صورتی که احساس درد، تغییرات پوستی، وجود توده و غیره در ناحیه سینه داشتید، باید حتماً تحت نظر پزشک باشید تا علت مشکل مشخص شود.

برای پیشگیری از سرطان سینه بعد از پروتز چه باید کرد؟

برای پیشگیری از سرطان سینه بعد از پروتز چه باید کرد؟

سخن پایانی

پروتز سینه به عنوان یک عمل زیبا یکم عارضه شناخته می‌شود و کسانی که می‌خواهند فرم سینه‌هایشان را اصلاح کرده و افتادگی آن‌ها را رفع کنند، به سراغ پروتزهای سینه می‌روند. پروتزهای سینه در دو نمونه سیلیکونی و نمکی ارائه می‌شوند و هر کدام از آن‌ها ویژگی‌ها و مزایای خاص خودشان را دارند و شما میتوانید با توجه به نظر پزشک متخصص هرکدام ازین پروتز ها را انتخاب کنید و به طور معمول هیچ کدام از این پروتزها باعث بروز سرطان نمی‌شوند.

سؤالات متداول+ جواب

1) آیا پروتز سینه باعث سرطان می‌شود؟
تا امروز هیچ تحقیق علمی معتبری وجود ندارد که نشان دهد پروتز سینه به طور مستقیم باعث سرطان می‌شود.
2) چه نوع سرطانی با پروتز سینه مرتبط است؟
پروتز سینه می‌تواند خطر ابتلا به نوع نادری از سرطان به اسم لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک (ALCL) را افزایش دهد.
4) چه عواملی خطر ابتلا به ALCL را در افراد دارای پروتز سینه افزایش می‌دهد؟
نوع پروتز، مدت زمان استفاده از پروتز و سابقه پرتو درمانی می‌تواند در بروز این مشکل مؤثر باشد.
5) چگونه می‌توانم خطر ابتلا به ALCL را در صورت داشتن پروتز سینه کاهش دهم؟
انتخاب پروتز صاف به جای پروتز تکسچر، معاینه منظم توسط پزشک، انجام ماموگرافی منظم و آگاهی از علائم ALCL می‌تواند در پیشگیری از این عارضه موثر باشد.
6) آيا پروتز سينه نياز به تعويض دارد؟
در صورت پارگی یا آسیب دیدگی پروتز، کپسولاسیون یا ایجاد یک لایه اسکار، تغییر سایز یا فرم سینه و عدم رضایت از ظاهر سینه باید پروتز را تعویض کنید.
7) سرطان سينه چه علائمي دارد؟
توده در پستان یا زیر بغل، تغییر در پوست پستان مانند فرورفتگی، قرمزی یا پوسته پوسته شدن، تغییر در اندازه یا شکل پستان، ترشح خونی از نوک پستان، درد در پستان، تورم یا ضخیم شدن پوست پستان و تغییر در ظاهر نوک پستان از جمله علائم سرطان سینه محسوب می‌شوند.

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم که درباره پروتز سینه و نقش آن در بروز سرطان و علائم و عوارض آن نکاتی که باید بدانید را ارائه کنیم. در صورتی که قصد انجام پروتز یا تغییر فرم سینه‌هایتان را دارید در واتساپ به مشاورین کلینیک وی آی پی پیام دهید، یا اینکه از طریق تکمیل فرم تماس با مشاورین کلینیک ما در ارتباط باشید.

در صورتی که تجربه درباره انجام جراحی سینه یا پروتز سینه دارید، از طریق کامنت‌ها آن را مطرح کنید. تا متقاضیان این عمل زیبایی، درباره نحوه کاهش درد عمل، داروهای لازم برای مصرف و راهکارهایی که برای این عمل زیبایی مناسب هستند اطلاعات کافی به دست بیاورند.

 

واتساپ