مردم برخی فرهنگ‌های دیرین اعتقاد داشتند چشم‌ها دریچه روح شما هستند. چشم‌ها تنها وسیله دیدن ما نیستند، بلکه نوعی وسیله ارتباطی بین ما و موجودات دیگر هم به شمار می‌روند. گاهی ارتباط بین شما با افراد دیگر فقط در حد یک ارتباط چشمی است که گویای حرف‌‌های فراوان است. هر مشکلی که در چشم‌های شما پدید می‌آید، می‌تواند روی این روش ارتباطی تاثیرگذار باشد. افتادگی پلک یکی از همین مشکلات است که روی ظاهر چشم‌های شما تاثیر می‌گذارد و می‌تواند نخستین و بهترین راه ارتباطی شما را دچار آسیب کند.

با ما در کلینیک  VIP همراه باشید تا به بررسی دلایل این ناهنجاری چشمی و راه‌های درمان افتادگی پلک آن بپردازیم.

 

قبل بعد از بلفاروپلاستی

قبل بعد از بلفاروپلاستی

جهت مشاوره رایگان و تماس کارشناسان ما با شما لطفا فرم زیر را پر کنید

 

افتادگی پلک چیست؟

افتادگی پلک‌ ها نوعی ناهنجاری در یک یا هر دو پلک چشم است و دلایل گوناگونی دارد. در این بیماری پلک‌ها از حد عادی خود کمی بلندتر و آویزان‌تر می‌شوند. حتی ممکن است افتادگی پلک‌ ها به دلیل پوست اضافۀ پلک‌ها باشد. بلندی پلک‌ها می‌تواند به‌ اندازه‌ای شود که دید طبیعی شما را مختل کند. در این صورت بخشی از پلک روی قسمتی از مردمک چشم یا چشم‌های شما را می‌پوشاند. افتادگی پلک می‌تواند باعث ضعیف شدن و تنبلی چشم، یا در موارد شدید آن، نابینایی چشم شود.

افتادگی پلک در چند سالگی اتفاق می‌افتد؟

این بیماری می‌تواند مادرزادی باشد، پس هیچ سن خاصی برای شروع آن در نظر گرفته نمی‌شود. بسیاری از افراد هم در طول زندگی به این بیماری دچار می‌شوند که دلایل مختلفی دارد. بیشترین سن روبه‌ رو شدن با این آسیب در پلک‌ها، بین 35 تا 40 سالگی است.

 

علت افتادگی پلک چیست؟

علت اصلی این بیماری در نوزادان پدید آمدن مشکلی در رشد ماهیچه‌های پلک آنها در زمان جنینی است. در اثر این مشکل رشد پلک بیش از اندازه معمول آن ادامه می‌یابد و پلک یک چشم یا هر دو چشم به این بیماری مبتلا می‌شوند.

شماره تماس: 09120634472

دلیل اصلی این اشکال در سن بالاتر، ضعیف شدن ماهیچه‌های پلک است. این ضعف می‌تواند در نتیجۀ آسیب رسیدن به کانال‌های عصبی پلک باشد. همچنین می‌تواند به دلیل از دست دادن خاصیت برگشت‌پذیری پوست به وجود بیاید. افتادگی پلک‌ ها باعث تاخوردگی پلک می‌شود و از زیبایی چشم‌ها و صورت کم می‌کند.

 

1- دلیل ژنتیک و مادرزادی:

در برخی موارد، افتادگی پلک مادرزادی است. در نوزادانی که با این بیماری به دنیا می‌آیند، مشکلی در رشد ماهیچه پلک بالایی آنها روی می‌دهد و به همین دلیل پلک دچار افتادگی می‌شود. در بیشتر مواقع فقط یک چشم نوزاد با این مشکل روبه‌رو است و اگر افتادگی آن شدید باشد، به بینایی کودک آسیب وارد خواهد کرد.

تولد نوزاد با این ناهنجاری چشمی می‌تواند باعث تاری دید او شود. همچنین این مشکل ممکن است کودک را دچار تنبلی چشم سازد. عمل جراحی بلفاروپلاستی این بیماری را در چشم نوزادان درمان می‌کند و مشکل ماهیچه‌های چشم آنها را برطرف می‌سازد. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به بینایی کودک، بهتر است این عمل جراحی هرچه زودتر بر روی چشم نوزاد انجام شود.

 

2- بالا رفتن سن:

بالا رفتن سن تغییرات زیادی در بدن انسان به وجود می‌آورد که یکی از آنها شل شدن پوست است. دلیل این آسیب عوامل مختلفی است که یکی از مهم‌ترین آنها کم شدن مواد بازسازی‌کننده پوست در بدن انسان است. موادی مانند کلاژن در بدن کودکان و نوجوانان به‌راحتی ساخته می‌شود. اما هرچه سن انسان بیشتر می‌شود، ساخت این مواد در پوست که خاصیت بازگشت‌پذیری به آن می‌دهند، کمتر می‌شود. همین نکته باعث می‌شود تا بازسازی و ترمیم پوست مثل زمان جوانی نباشد.

یکی از فعالیت‌های  معمول انسانی خوابیدن است. بخش از صورت بسیاری از افراد در زمان خوابیدن، روی بالش قرار می‌گیرد و پوست آن بخش چروک می‌شود. این مسئله تا زمانی که سن شما کم است، هیچ مشکلی برای شما پدید نمی‌آورد. اما سن از حد خاصی که گذشت و ساخت سلول‌های بازسازی پوست سخت شد، همین مسئله می‌تواند باعث چین‌وچروک روی پوست شما شود. افتادگی پلک هم می‌تواند یکی از همین عوارض باشد.

 

3- بیماری‌های چشم:

بیماری‌های مختلف چشم مانند عفونت و تومور داخل حفره چشم هم می‌توانند زمینه‌ساز این بیماری باشند. حتی گل مژه هم می‌توان عامل افتادگی پلک شود.

 

4- آسیب دیدن چشم در حادثه:

افتادگی پلک‌ ها می‌تواند به‌دلیل حادثه‌ای باشد که برای کسی پیش آمده است. در اثر حوادث مختلف، چشم و پلک فرد ممکن است دچار ضربه شده باشد. چنین آسیب‌هایی می‌توانند در اثر تصادف هم پیش بیایند و یک یا هر دو چشم افراد را برای مدت کوتاه یا برای همیشه درگیر این مشکل کنند. در واقع افتادگی پلک که دلیل اصلی آن حادثه یا تصادف است، برخی از عصب‌های پلک چشم را از کار می‌اندازد. ضربه‌هایی که در اثر دعوا و زدوخورد به چشم وارد می‌شود هم یکی دیگر از دلایل این ناهنجاری چشمی است.

 

5- جراحی چشم:

گاهی اوقات این بیماری پس از یک عمل جراحی که بر روی چشم فرد انجام شده، اتفاق می‌افتد. دیده شده که پس از برخی از عمل‌های جراحی مانند عمل آب مروارید، عمل قرنیه، لیزیک، لازک، گلوکوم و برخی عمل‌های جراحی دیگر این مشکل در پلک افراد به وجود آمده است. در واقع نوع عمل چشم به‌گونه‌ای بوده که عصب‌ها یا ماهیچه‌های پلک بیمار را از کار انداخته است.

 

6- دیستروفی عضلانی:

دیستروفی عضلانی نوعی بیماری است که در گذر زمان باعث ضعیف شدن ماهیچه‌ها و از دست دادن خاصیت بازگشت‌پذیری آنها می‌شود. پدید آمدن اشکال در ژن‌هایی که سلامت ماهیچه‌ها را در دست دارند، باعث این بیماری است. بیماری دیستروفی عضلانی ممکن است از کودکی در بدن فرد باشد، اما بیشتر مواقع خود را تا 40 سالگی نشان نمی‌دهد.

بین سن 40 تا 60 سالگی علامت‌های این بیماری در فرد ظاهر می‌شوند. این بیماری خود را در ضعف ماهیچه‌های دوروبر چشم و گلو نشان می‌دهد. در چنین مواردی دیستروفی عضلانی منجر به بیماری افتادگی پلک‌ می‌شود.

 

7- سکته مغزی:

سکته مغزی می‌تواند بخش‌های مختلفی از بدن را از کار بیندازد. اگر این بخش از بدن، پلک‌های بیمار باشد، سکته مغزی منجر به افتادگی پلک در بیمار می‌شود.

 

8- تومور مغزی:

تومورهای مغزی در هر بخشی از مغز باشند، می‌توانند کارکرد عضوهایی را که به آن بخش مغز مربوط است را دچار اختلال کنند. گاهی نیز دیده شده تومورهای مغزی عصب پلک‌ها را از کار انداخته‌اند و باعث پدید آمدن افتادگی پلک چشم فرد شده‌اند.

 

9- میاستنیا گراویس (Myasthenia Gravis):

میاستنیا گراویس یک بیماری خودایمنی است. در این بیماری، سیستم دفاعی بدن فرد به ماهیچه‌های آن حمله می‌کند و باعث ضعف در آنها می‌شود. این بیماری در هر سنی می‌تواند فرد را درگیر کند، اما بیشترین سن ابتلا به آن، 20 تا 40 سالگی در بین زنان، و 70 تا 80 سالگی در بین مردان است. میاستنیا گراویس فقط ماهیچه‌های حرکتی بدن را درگیر می‌کند و روی ماهیچه‌های غیرارادی، مانند ماهیچه قلب تاثیری ندارد.

 

10- دیابت:

دیابت یکی از بیماری‌های آسیب‌رسان به سیستم بیماری افراد است. این بیماری می‌تواند باعث کم‌بینایی و نابینایی فرد شود. فلج شدن ماهیچه‌های چشم هم یکی از عوارض بیماری دیابت و پدید آمدن افتادگی پلک‌ ها است.

 

11- اثرات جانبی تزریق بوتاکس:

تزریق بد، نابه‌جا و نادرست بوتاکس هم می‌تواند عصب‌های اطراف چشم و پلک را از کار بیندازد و باعث افتادگی پلک‌ ها شود.

12- مالیدن مداوم چشم‌ها:

گاهی اوقات دلیل افتادگی پلک‌ ها دست زدن زیاد به پلک و مالیدن آنها یا خارش زیاد چشم‌ها، در مدت‌زمان طولانی است. بعضی بیماری‌ها و آلرژی‌ها باعث خارش پلک و چشم می‌شوند. اگر عمل خاراندن و مالیدن چشم‌‌ها زیاد و به تکرار انجام شود، می‌تواند در کارکرد ماهیچه‌های پلک اشکال ایجاد کند. این کار در نهایت می‌تواند منجر به افتادگی در پلک‌ها شود.

 

تشخیص افتادگی پلک:

گاهی اوقات افتادگی پلک برای فرد مشخص است و نیازی به دقت در تشخیص آن نیست. اما در مواردی که فرد تردید دارد دچار این بیماری شده یا خیر، می‌تواند عکس‌های قبلی خود را با حالت فعلی چشم‌های خود مقایسه کند. با دانستن برخی از علامت‌های این بیماری هم می‌توانید به وجود این مشکل در چشم‌های خود پی ببرید.

 

علامت‌های افتادگی پلک:

* هماهنگ نبودن پلک‌های بالایی در دو چشم.

* پوشیده شدن بخشی از مردمک چشم با پلک.

* بالا بردن سر و شانه به عقب برای دیدن بهتر، به‌ویژه در کودکان.

* وجود مشکلات چشمی، به‌ویژه در کودکان.

* تاری دید، به‌ویژه در یک چشم.

* لوچ شدن چشم‌ها، به‌ویژه در کودکان.

* احساس سنگینی یا فشار بر روی کره چشم.

* ریزش اشک مداوم.

* خشکی چشم‌ها.

* کاسته شدن از بینایی.

* درد در کاسه چشم و اطراف آن.

* خستگی چشم‌ها.

 

روش‌های درمان افتادگی پلک کدام است؟

روش‌های مختلفی در درمان افتادگی پلک وجود دارد:

* درمان خانگی با مدد از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های سالم و موثر.

* درمان با کمک ماسک‌های موثر خانگی.

* درمان با ورزش‌های صورت و بالا بردن قدرت ماهیچه‌های پلک‌ها.

* روش‌های غیرجراحی و پلاسماتراپی.

* طب سوزنی.

* درمان با عمل جراحی.

 

عمل جراحی افتادگی پلک چیست و چقدر زمان می‌برد؟

عمل جراحی درمان افتادگی پلک به عمل بلفاروپلاستی معروف است. اگر هر دو پلک چشم مورد عمل جراحی قرار گیرند، نیاز به حدود دو ساعت زمان برای عمل جراحی است. در این عمل جراحی، از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود.

روش عمل جراحی به این صورت است که روی پلک و در راستای خط‌های طبیعی چشم برش زده می‌شود. پس از آن پزشک چربی‌ها و پوست اضافه را از پلک جدا می‌کند و پلک را با بخیه‌های بسیار ریز می‌بندد. البته اگر برش پوست در عمل جراحی بلفاروپلاستی با لیزر انجام شود، نیازی به بخیه زدن پوست نیست.

 

زمان اقدام به عمل جراحی:

بسیاری از افراد به‌دلیل زیبایی اقدام به عمل جراحی می‌کنند، اما تا زمانی که این بیماری مشکلی برای دید فرد به وجود نیاورده، می‌توان جراحی را به تأخیر انداخت. زمانی که به‌طور حتم باید برای این عمل اقدام کنید، زمانی است که “افتادگی پلک” باعث اشک‌ریزی مداوم، کم شدن بینایی و مشکلات مختلفی برای شما شده باشد.

مشاهده نمونه کار های جراحی پلک در اینستاگرام

سوالات متداول:

1- آیا می‌توان از افتادگی در پلک‌ها پیشگیری کرد؟

بله، با مراقبت از پوست و انتخاب سبک زندگی سالم می‌توان از این بیماری پیشگیری کرد یا زمان بروز آن را به تأخیر انداخت. از جمله این مراقبت‌ها، دور نگه داشتن پوست صورت از آفتاب، استفاده از کلاه و عینک، خواب و تغذیه مناسب است.

 

2- درمان افتادگی پلک چیست؟

درمان‌های مختلفی برای این بیماری شناخته شده است که از میان آنها می‌توان به درمان‌های خانگی، ورزش دادن ماهیچه‌های پلک و عمل جراحی اشاره کرد.

 

3- آیا با داشتن رژیم خوراکی مناسب می‌توان افتادگی در پلک‌ها را درمان کرد؟

بله، خوردن بعضی از خوراکی‌ها مانند انگور و چای سبز به درمان افتادگی پلک کمک می‌کند. اما در موارد شدید این بیماری نمی‌توان به درمان از راه خوراکی‌ها امیدی داشت.

 

4- آیا ماسک‌های خانگی می‌توانند بر درمان افتادگی پلک تاثیرگذار باشند؟

بله، می‌توان ماسک‌های مختلفی با استفاده از مواد طبیعی در خانه ساخت و در درمان افتادگی پلک‌ ها مورد استفاده قرار داد. اما باید بدانید که تأثیرات این ماسک‌‌ها در بلندمدت مشخص می‌شوند.

 

5- تفاوت افتادگی پلک با پف چشم چیست؟

پف چشم در اثر جمع شدن چربی در پشت پلک پدید می‌آید، اما افتادگی در پلک نوعی بیماری است که از کار افتادن ماهیچه‌ها یا عصب‌های پلک دلیل بروز آن است.

 

6- ایا برای عمل جراحی پلک سن خاصی مورد نظر است؟

خیر، این عمل جراحی در دوران نوزادی یا کودکی هم روی پلک برخی افراد صورت می‌گیرد. اما سن معمول کسانی که با این مشکل روبه‌رو می‌شوند، بین 30 تا 35 سال است. بدین ترتیب سن افرادی هم که به‌صورت ارادی یا به اجبار این عمل را انجام می‌‌دهند، بیشتر از 35 سال است.

 

 

سخن پایانی:

پدید آمدن افتادگی در پلک چشم‌های شما به هر دلیلی که رخ داده باشد، باید آن را درمان کرد. افتادگی پلک خفیف با روش‌های خانگی درمان افتادگی پلک امکان‌پذیر است. افتادگی خفیف چشم با ورزش صورت هم بهبود پیدا می‌کند. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که روش‌های درمانی خانگی و ورزشی از جمله روش‌هایی هستند که نیاز به تکرار و مداومت دارند. برای نتیجه گرفتن از این درمان‌ها باید سه ماه تا یک سال به انجام آنها بپردازید.

اما اگر فکر می‌کنید چشم‌های شما نیاز به عمل بلفاروپلاستی دارد، آن را با ما در کلینیک VIP در میان بگذارید و از مشاوره کارشناسان ما بهره‌مند شوید.

برای شروع عکس خود را در واتس آپ برای ما ارسال کنید تا مشاوران ما شما را راهنمایی کنند که آیا شما کاندید مناسب “بلفاروپلاستی” هستید یا خیر.*

واتساپ