عوارض کاشت مو کدامند؟ کسانی که موهاشون کم پشته یا موهای پرپشتی که داشتند به مرور ریخته و حالا طاس هستند به دنبال پیدا کردن جواب این سؤال هستند. چون با وجود اینکه کاشت مو یکی از عمل‌های زیبایی کم تهاجمی هست؛ اما هنوز هم عوارض کوتاه مدت و بلند مدتی به همراه داره.


بنابراین افرادی که قصد دارند پیوند مو رو انجام بدهند و یک چهره جدید و متفاوت برای خودشون بسازند باید این عوارض رو به خوبی بشناسند. در این مطلب از کلینیک زیبایی vip تهران درباره عوارض این عمل زیبایی و دلیل رخ دادن اون‌ها اطلاعات ضروری رو براتون ارائه کردیم.

ٍقبل و بعد از کاشت مو

ٍقبل و بعد از کاشت مو

چرا عوارض کاشت مو رخ می‌دهند؟

همه عمل‌های جراحی زیبایی با عوارض کوتاه مدت و بلند مدت مواجه هستند و کاشت مو هم از این موضوع جدا نیست؛ اما دلیل رخ دادن همه عوارضی که برای کاشت مو وجود دارند یکسان نیست! بعضی از این عوارض ناشی از واکنش بدن به عمل زیبایی پیوند مو هست و معمولاً به مرور برطرف می‌شه. این عوارض نگران کننده نیستند و کسانی که قصد دارند پیوند مو رو انجام بدهند هم انتظار مواجه شدن با اون‌ها رو دارند.

 

جهت رزرو وقت مشاوره رایگان لطفا فرم زیر را تکمیل کنید

 

در نقطه مقابل عوارضی وجود دارند که به خاطر اشتباهات پزشکی و کادر درمان رخ می‌ده؛ یا متقاضی کاشت مو به خاطر عدم رعایت توصیه‌های پزشک برای دوران قبل و بعد از این عمل زیبایی با اون‌ها مواجه می‌شه. با توجه به شدت و میزان آسیبی که هر کدوم از این عوارض در پی داره، درمان متفاوتی در نظر گرفته می‌شه؛ و دوران نقاهت پس از پیوند مو برای متقاضی طولانی‌تر از حد معمول خواهد شد.

 

عوارض کاشت مو کدامند؟

عوارض ناشی از پیوند مو در روش‌های متنوعی که برای انجام این عمل زیبایی ارائه شده با هم تفاوت دارند. بعضی از روش‌های نوین پیوند مو نسبت به روش‌های سنتی عوارض کمتری دارند؛ و متقاضیانی که از این روش‌ها برای پیوند مو استفاده می‌کنند با مشکلات کمتری پس از کاشت مو مواجه خواهند بود.

شماره تماس: 09120634472

در نقطه مقابل بعضی دیگر از عوارضی که برای روش‌های سنتی وجود دارند شدیدتر هستند و جبران اون‌ها به سادگی ممکن نیست. در ادامه عوارض کاشت مو رو به صورت کلی در یک جدول ارائه کردیم؛ تا شناخت بیشتری نسبت به مشکلاتی که پس از این عمل زیبایی ممکنه با اون‌ها مواجه شوید داشته باشید.

جدول عوارض پیوند مو

عوارض عمومی پیوند مو عوارض روش‌های سنتی عوارض روش‌های جدید
حساسیت به داروی بی‌حسی التهاب فولیکول‌ها اسکارهای نقطه‌ای
عفونت و خارش ایجاد جای زخم یا اسکار دفن شدن فولیکول‌ها
درد و سرگیجه باز شدن بخیه‌ها کیست‌های زیر پوستی
سرفه و سکسکه درد پایدار و ماندگار برداشت بیش از حد فولیکول‌ها
ورم و ادم نکروز و عفونت تراکم کم کاشت و ظاهر عروسکی
پوسته پوسته شدن پوست سر ریزش مو شوکی جوش و التهاب فولیکول‌ها
خونریزی ورم پوست سر
کبودی و خون‌مردگی

آیا شما کاندید مناسب “عمل کاشت مو هستید یا خیر ؟

نتیجه کاشت مو

عوارض عمومی کاشت مو

عوارض عمومی که کاشت مو به همراه داره عبارتند از:

1) حساسیت نشان دادن به بی‌حسی موضعی

اگر به بی‌حسی موضعی حساسیت داشته باشید احتمال داره که بعد از پیوند مو تا شش ماه یا بیشتر همچنان در ناحیه کاشت یا پیوند فولیکول سرتان بی‌حس باشه. البته این بی‌حسی معمولاً در اثر تلقین رخ می‌ده و جنبه روانی داره. به همین خاطر هست که پزشکان قبل از کاشت مو متقاضی رو آماده می‌کنند تا ترس و اضطراب رو از خودش دور کنه.اما در صورتی که نتیجه بی‌حسی موضعی پایدار باشه، توصیه می‌کنیم که حتماً با پزشک معالجتون مشورت کنید و برای بررسی و درمان تحت نظر باشید.

2) عوارض موقتی اتاق عمل

عوارض موقتی اتاق عمل که معمولاً جزء عوارض کاشت مو هستند می‌تونه شامل بالا رفتن ضربان قلب و افزایش سرعت گردش خون در بدن باشه. این عوارض در اثر هیجان و احساسی که متقاضی موقع کاشت مو دارد رخ می‌دهد و موقتی هستند.

البته برای کسانی که دچار ناراحتی قلبی یا بیماری فشارخون هستند این عوارض می‌تواند خطرناک باشه. به همین دلیل توصیه می‌شه که متقاضیان پیوند حتماً قبل از عمل آزمایش‌های تجویز شده توسط پزشک متخصص رو انجام بدهند.

عوارض موقتی اتاق عمل در کاشت مو

عوارض موقتی اتاق عمل در کاشت مو

3) عوارض‌های بعد از عمل کاشت مو

اگر جلسه پیوند و طولانی باشد احتمال داره که متقاضی کاشت مو با عوارضی مانند از دست رفتن هوشیاری مواجه بشه؛ این عوارض معمولاً موقتی هستند و مشکلی برای پیوند گیرنده ایجاد نمی‌کنه؛ اما در صورتی که شدت بی حالی بعد از کشت مو زیاد باشه و متقاضی حالتی شبیه غش پیدا کنه؛ لازمه که با پزشک متخصص برای پیشگیری از این مشکل مشورت کنید.

4) درد کاشت مو

برداشت فولیکول‌های مو و کاشت اون‌ها باعث ایجاد نقاطی در سر می‌شه که احساس درد رو به همراه داره. برای اینکه شدت این درد موقع کاشت مو کم بشه از داروهای بی‌حسی استفاده می‌شه. بعد از کاشت مو هم دکتر مسکن‌هایی براتون تجویز می‌کنه که با کمک اون‌ها می‌تونید شدت این درد رو کنترل کنید.

درد که از “عوارض کاشت مو” هست موقتیه و چند روز بعد از عمل از شدت آن کم می‌شه؛ اما در صورتی که پس از چند هفته همچنان دردی که در ناحیه سر حس می‌کنید به اندازه روز کاشت یا حتی بیشتر از اون هست، باید به پزشک مراجعه کنید و تحت نظر باشید.

قبل و بعد

5) ورم و خارش

با توجه به اینکه فولیکول‌ها با کمک پانج دستی یا برقی از بانک مو برداشت شده و در ناحیه گیرنده کاشته می‌شه؛ پوست سر نسبت به انجام پیوند مو واکنش نشان می‌ده. این واکنش معمولاً به شکل ورم موقتیه؛ و چند روز پس از پیوند مو از بین می‌ره. همچنین انتقال فولیکول‌ها احساس خارش موقتی در پوست سر ایجاد می‌کنه که تحریک کننده هست.

در این شرایط به هیچ عنوان نباید به پوست سر دست بزنید یا اون رو لمس کنید. چون فولیکول‌های تازه کاشت شده صدمه می‌بینند. بهترین راه برای درمان این عوارض کاشت مو استفاده از کمپرس سرد برای کاهش خارش پوست هست. اگر احساس خارش پوست ناشی از حساسیت باشه، پزشک متخصص داروهای مخصوص مانند آنتی‌هیستامین، سرم شستشو و … برای کنترل اون تجویز می‌کنه.

6) عفونت پوست سر

اگر شرایط پیوند مو مناسب نباشه و محیط و تجهیزات استریل نباشند؛ یا اینکه متقاضی پیوند مو نکات بهداشتی رو پس از کاشت مو رعایت نکند، احتمال بروز عفونت خفیف یا شدید برای فرد وجود داره. برای پیشگیری از بروز عفونت باید آنتی‌بیوتیک‌های تجویز شده رو به موقع مصرف کنید و سرتون رو طبق دستورالعمل ارائه شده توسط پزشک شستشو بدهید.

عفونت پوست سر در کاشت مو

عفونت پوست سر در کاشت مو

عوارض خاص کاشت مو

پس از پیوند مو بدن هر فردی واکنش متفاوتی نسبت به این عمل زیبایی و عوارض کاشت مو نشون می‌ده. برای بعضی از افراد این واکنش‌ها شدیدتره و باید تحت نظر پزشک قرار بگیرند، یا دوره نقاهت طولانی‌تری رو برای رسیدن به حالت پایدار طی کنند. در ادامه بعضی از عوارض خاص کاشت مو که ممکنه متقاضیان پس از این عمل زیبایی با آن مواجه شوند رو ارائه کردیم.

1) درد ماندگار یا بی‌حسی طولانی مدت

در روش‌های سنتی که برشی در پوست سر ایجاد می‌شه؛ احتمال اینکه درد ماندگار در سر ایجاد بشه وجود داره. این درد به خاطر عمیق بودن برش و آسیب وارد شدن به بافت پوست سر رخ می‌ده؛ و امکان داره که ماندگاری اون همیشگی باشد. برای کسانی که به داروی بی‌حسی حساسیت دارند هم مشکل بی‌حسی طولانی مدت رخ می‌ده.

2) تُنُک شدن بانک مو

اگر پزشک کاشت مو تخصص کافی در این زمینه نداشته باشه و فولیکول‌های زیادی از یک ناحیه بانک مو برداره، یا اینکه موقع برداشت فولیکول‌ها به بانک مو صدمه وارد کنه؛ احتمال تنک شدن یا خالی شدن بانک مو و دیده شدن پوست سر این ناحیه وجود داره.

3) ایجاد کیست‌های زیر پوستی

اگر فولیکول‌های برداشته شده به درستی در پوست سر قرار نگیرند و بیش از حد در پوست فرو رفته باشند، مشکل دفن شدن فولیکول‌ها رخ می‌ده. این موضوع باعث تشکیل شدن کیست‌های زیر پوستی در این ناحیه می‌شه. کیست‌های زیرپوستی معمولاً متورم و دردناک هستند و باید برای تخلیه اون‌ها مجدداً تحت درمان قرار بگیرید.

4) غیرطبیعی یا عروسکی شدن موها

در صورتی که پزشک تخصص و تجربه کافی برای پیوند مو رو نداشته باشه؛ احتمال داره که ناحیه خط رویش مو به درستی مشخص نشه و متقاضی پس از پیوند مو متوجه عروسکی و غیرطبیعی شدن اون‌ها بشه.

5) تشکیل اسکار در محل زخم

اگر پزشک برای برداشت فولیکول‌ها از برش نواری بانک مو استفاده کند و بخیه‌های این ناحیه به درستی زده نشده باشد؛ احتمال تشکیل اسکار یا جای زخم در این ناحیه وجود داره.

تشکیل اسکار در محل زخم در کاشت مو

تشکیل اسکار در محل زخم در کاشت مو

روش پیشگیری از عوارض کاشت مو چیست؟

برای اینکه از بروز عوارض پیوند مو پیشگیری کنید باید دلیل رخ دادن این عوارض رو بشناسید. اولین موضوعی که باعث بروز عوارض کاشت مو می‌شه اشتباهات پزشکی هست. اگر کلینیک کاشت مو مناسبی رو برای پیوند مو انتخاب نکرده باشید، یا اینکه عمل کاشت مو توسط پزشک غیرمتخصص و تازه‌کار انجام بشه؛ احتمال آسیب وارد شدن به ناحیه کاشت و برداشت موها، آسیب وارد شدن به بافت پوست سر، عفونت محل پیوند و حتی خونریزی و … وجود داره.

برای بعضی از متقاضیان پیوند مو دلایل دیگه‌ای برای رخ دادن عوارض پس از عمل وجود داره. از جمله این دلایل می‌شه به عدم توجه به دستورالعمل‌های ارائه شده توسط پزشک برای حمام کردن به موقع، قرار نگرفتن در برابر آفتاب، تماس دست یا حوله آلوده با پوست سر و… اشاره کرد.

در این شرایط ممکنه فولیکول‌های مو جابجا بشه و پیوند مو نتیجه مطلوبی به همراه نداشته باشه؛ یا اینکه ناحیه کاشت مو دچار عفونت شده باشه و برای درمان این عفونت نیاز به راهکارهای پزشکی داشته باشید.

برای پیشگیری از “عوارض کاشت مو” لازمه که کلینیک زیبایی معتبری مانند کلینیک زیبایی vip تهران رو برای پیوند مو انتخاب کنید. چون پزشکان متخصص و تیم حرفه‌ای در این مراکز حضور دارند، و متقاضیان پیوند مو با عوارض کاشت مو مواجه نخواهند شد.

همچنین رعایت دستورالعمل‌های ارائه شده توسط پزشک از رخ دادن عوارض شدید کاشت پس از عمل زیبایی پیشگیری می‌کنه؛ و پس از سپری کردن دوران نقاهت می‌تونید شاهد رشد موهاتون و زیباتر شدن چهره‌تون باشید.

آیا شما کاندید مناسب “عمل کاشت مو هستید یا خیر ؟

نتیجه کاشت مو

سؤالات متداول+جواب

1) آیا خونریزی سر پس از کاشت مو طبیعی است؟
خونریزی سر جزء عوارض حاد کاشت مو هست و در صورتی که متوقف نشود باید تحت نظر پزشک قرار بگیرید.

 

2) روش‌های پیشگیری از عفونت محل کاشت چیست؟
برای پیشگیری از عفونت محل کاشت مو باید حتماً پوست رو شستشو بدهید و با دست آلوده سرتون رو لمس نکنید.

 

3) عوارض داروهای بی‌حسی چقدر ماندگاری دارد؟
عوارض داروهای بی‌حسی معمولاً تا سه هفته ماندگار هستند و بعد از اون دیگر اثری از بی‌حسی روی پوست سر دیده نمی‌شه.

 

4) آیا ریزش موهای تازه کاشت شده طبیعی است؟
دو تا سه ماه پس از کاشت موهای پیوند شده می‌ریزند و موهای جدید جای اون‌ها رشد می‌کنند؛ بنابراین ریزش موهای جدید جزء عوارض ریزش مو شناخته نمی‌شه.
نتیجه کاشت مو

نتیجه کاشت مو