یکی از عمده‌ترین عمل‌هایی که در ایران انجام می‌شود، عمل پروتز سینه است. این عمل که در دسته عمل‌های زیبایی قرار می‌گیرد، در ایران از محبوبیت بالایی برخوردار است. همانند بسیاری دیگر از عمل‌ها، پروتز سینه می‌تواند عوارض خود را داشته باشد. به همین دلیل یکی از دغدغه‌های افراد متقاضی این عمل، نگرانی آن‌ها در مورد نحوه شیردهی به نوزاد، پس از پروتز سینه است. ما دراین مقاله از سری مقالات کلینیک VIP تهران، سعی کرده به صورت مفصل در مورد این موضوع توضیح دهیم تا دغدغه‌های شما عزیزان را بر طرف کنیم.

عمل پروتز سینه

عمل پروتز سینه، به عمل قرار گیری یک شی خارجی که عموما از جنس سیلیکون است، در ناحیه داخلی سینه به منظور بزرگتر و فرم دهی به سینه، گفته می‌شود. این عمل در حال حاضر در دسته عمل‌هایی است که به تعداد بالا در سراسر جهان انجام می‌شود. در ایران نیز بعد از عمل بینی، عمل پروتز سینه محبوب‌‌ترین عمل زیبایی جراحی است.

پروتز سینه معمولا به بافتی که می‌خواهد در سینه قرار بگیرد، گفته می‌شود. جنس پروتز سینه یا از نوع سیلیکونی است یا از جنس سالین. با توجه به شرایط و سن مراجعه کنند، همچنین با توجه به علاقه شخص، نوع پروتز سینه برای عمل مشخص می‌شود.

پروتز سینه و ابدومینوپلاستی

پروتز سینه و ابدومینوپلاستی

 

انواع عمل بزرگ کردن سینه

معمولا عمل بزرگ کردن پستان، به دو روش متداول انجام می‌شود:

  1. روش پروتز سینه
  2. روش تزریق چربی

روش اول که روش پروتز سینه است، در واقع همان عمل پروتز سینه است که با استفاده از شی‌های سیلیکونی، اندازه و فرم سینه را تغییر می‌دهند. روش دوم که روش تزریق چربی است، چربی از یک ناحیه بدن مراجعه کننده گرفته می‌شود و سپس به ناحیه سینه انتقال پیدا می‌کند. در این روش میزان فرم دهی سینه زیاد نخواهد بود.

جهت رزرو وقت مشاوره رایگان لطفا فرم زیر را تکمیل کنید

مراحل انجام عمل پروتز سینه

برای انجام عمل پروتز سینه، نیاز است تا برخی از مراحل مهم را طی کنید.ابتدا نیاز است که یک دکتر خوب برای پروتز سینه پیدا کنید.

پس از آن که یک دکتر مناسب برای عمل خود پیدا کردید، نیاز است تا جلسات مشاوره قبل از عمل را بگذرانید. در این جلسات معمولا در مورد نیازها و درخواست‌های مراجعه کننده صحبت می‌شود تا دقیقا هدفی که مد نظر دارد را برای پزشک خود شرح دهد و انتظارات خود را بیان کند. از طرف دیگر نیز، پزشک در مورد نحوه انجام عمل و اقداماتی که قبل و بعد از عمل باید انجام دهد را به مراجعه کننده می‌گوید تا خود را برای عمل آماده کند.

پس از انجام جلسات مشاوره، نیاز است که چند هفته قبل از عمل، بیمار آزمایش‌های مربوطه را انجام دهد تا وضعیت سلامت جسمانی او تائید شود. از مهم‌‌ترین آزمایش‌هایی که معمولا افراد انجام می‌دهند می‌توان به، آزمایش خون، آزمایش کبد، تصویر برداری از سینه و نوار قلب و نوار مغز گرفته شود. ممکن است پزشکی نیاز به آزمایش‌های کمتر یا بیشتر از موارد گفته شده داشته باشد. در آن صورت در جلسات مشاوره به شما اعلام می‌کنند که دقیقا چه آزمایش‌هایی را باید انجام دهید.

پس از انجام آزمایشات و بررسی تمامی‌ نکات گفته شده، روز عمل فرا می‌رسد. معمولا روزهای عمل فرد متقاضی باید روتین خاصی را مانند ناشتا بودن، استحمام داشتن و … داشته باشد. پس از آن وارد اتاق عمل شده، دکتر بیهوشی فرد را بیهوش کرده و عمل آغاز می‌شود. معمولا بین 1 الی 3 ساعت، عمل پروتز سینه طول می‌کشد. پس از آن که عمل به درستی انجام شد، فرد از اتاق عمل خارج شده و وارد ریکاوری می‌شود تا دوران نقاهت خود را آغاز کند.

مراحل انجام عمل پروتز سینه

مراحل انجام عمل پروتز سینه

 

عوارض پس از پروتز سینه

بعد از هر عمل جراحی، فرد ممکن است با یک سری عوارض روبرو شود. برخی از این عوارض طبیعی هستند و واکنش طبیعی، نسبت به یک عمل تهاجمی است. یکی از عوارضی که معمولا افراد پس از عمل پروتز سینه دچار آن ‌‌‌می‌شوند، از بین رفتن حس در نوک سینه است. این امر با توجه به بدن هر شخص ‌‌‌می‌تواند متفاوت باشد. برخی از افراد ممکن است تا یک الی دو سال پس از جراحی حسی نداشته باشند و برخی بیشتر. اگر عمل پروتز از ناحیه نوک سینه انجام نشود، حس این قسمت باز میگردد.

برخی از عوارض ممکن است طبیعی نباشد و در صورت مواجه با آن، فورا به پزشک مراجعه کنید. از این عوارض می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عفونت بعد از عمل
  • تشکیل اسکار در محل برش
  • بهم ریختگی شکل پروتز سینه
  • پارگی پروتز سینه
  • درد شدید در ناحیه برش
  • انقباض کپسولی در سینه

اگر هر کدام از این موارد را در دوران نقاهت خود ملاحضه کردید، فورا به پزشک‌‌‌تان اطلاع دهید. به خصوص مواردی مانند عفونت، بهم ریختگی و پارگی و درد شدید، از نشانه‌‌‌‌های جدی خطر هستند. برای آن که بتوانید یک دوران نقاهت ساده تر و کم درد تری را داشته باشید، ‌‌‌می‌توانید نکات زیر را رعایت کنید.

نکاتی برای دوران نقاهت پروتز سینه

برای آن که بتوانید دورن نقاهت راحت تری را پشت سر بگذارید، بهتر است برخی نکات را قبل و بعد از عمل رعایت کنید. از مهم‌‌‌‌‌ترین این نکات ‌‌‌می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سعی کنید یک هفته قبل از عمل، از استعمال هرگونه دخانیات و مصرف نوشیدنی‌‌‌‌های الکلی پرهیز کنید.
  • یک رژیم غذایی پر از فیبر، پروتئین و مایعات را قبل و بعد از عمل در نظر بگیرید.
  • تا حداقل 4 هفته پس از عمل از انجام ورزش‌‌‌‌های سنگین خودداری کنید.
  • تا 10 الی 20 روز پس از عمل از انجام رانندگی پرهیز کنید.
  • از مصرف نمک زیاد در دوره پس از عمل خودداری کنید. سدیم باعث کند شدن روند بهبود زخم‌‌‌‌ها ‌‌‌می‌شود.

البته که نکات بسیار بیشتری در این مورد وجود دارد، اما با رعایت کردن همین چند نکته ‌‌‌می‌توانید دوران نقاهت بهتری را پشت سر بگذارید.

نحوه انجام عمل پروتز سینه

معمولا در پروتز سینه، نواحی ای که برش می‌خورد تعیین کننده بسیاری از مسائل پس از عمل مانند شیردهی به کودک است. عموما 3 نوع برش در عمل پروتز سینه استفاده می‌شود:

  • برش از بغل سینه
  • برش از نوک سینه
  • برش از زیر سینه

هر سه این برش‌ها به گونه ای هستند که پس از عمل قابل مشاهده نیستند اما در شیردهی می‌توانند تاثیر گذار باشد. برای بررسی این موضوع باید مکانیسم شیردهی را بدانیم.

عوامل تاثیرگذار بر شیردهی پس از پروتز سینه

شیردهی در زنان، به دلیل وجود غده یا بافت سینه است که در آن شیر تولید، و از طریق مجراهایی که وجود دارد به نوک سینه انتقال داده می‌شود و عمل شیردهی صورت می‌گیرد. این بافت غده، بالای ماهیچه‌های سینه قرار گرفته است. در امر عمل پروتز سینه و شیردهی مادر، دو موضوع بسیار مهم وجود دارد که تعیین کننده امکان شیردهی پس از عمل است:

  1. محل قرار گیری پروتز یا ایمپلنت سینه
  2. محل برش ایجاد شده در حین عمل

اگر پروتز سینه بین غده شیردهی و ماهیچه‌ها قرار بگیرد، ممکن است امر شیردهی را مختل کند. محققان دانشگاه‌های اروپایی و آمریکایی، با تحقیقاتی که انجام داده اند متوجه شده اند که اگر پروتز سینه در زیر ماهیچه‌های سینه قرار بگیرد، می‌توان با تقریب خوبی اطمینان داشت که شیردهی پس از عمل پروتز، مختل نخواهد شد.

مهم‌‌ترین عاملی که در شیردهی پس از پروتز تاثیرگذار است، محل برش عمل است. همانطور که خدمتتان گفتیم، از سه ناحیه معمولا برش سینه اتفاق می‌افتد. اگر این برش از ناحیه نوک سینه باشد، امکان شیردهی پس از عمل پروتز، تقریبا وجود نخواهد داشت. در این حالت تمامی‌عصب‌های ناحیه نوک سینه، که مسئول انتقال پیام عصبی شیردهی به مغز هستند قطع خواهد شد، بنابراین هیچ پیغامی‌مبنی بر شیردهی به مغز نمی‌رسد. از طرفی، مجراهایی که مسئول انتقال شیر از غده به دریچه خروجی نوک سینه هستند، قطع شده اند و بنابراین امکان شیردهی وجود نخواهد داشت.

اگر برش پروتز از ناحیه زیر سینه باشد، مشکل زیادی در شیردهی پس از پروتز نخواهید داشت. اگر هم برش از ناحیه بغل سینه انجام گیرد، اگر پزشک ماهر باشد و بداند که رشته‌های عصبی در کدام قسمت قرار دارند، می‌تواند به نحوی برش را ایجاد کند که به این رشته‌ها آسیب نرسد و عمل شیردهی پس از پروتز سینه به راحتی انجام شود.اگر قصد باردار شدن دارید یا می‌خواهید پس از بارداری‌‌‌تان، عمل پروتز سینه انجام دهید و نگران شیردهی به کودک خود هستید، حتما از پزشک خود در این مورد سوال بپرسید.

عوامل تاثیرگذار بر شیردهی پس از پروتز سینه

عوامل تاثیرگذار بر شیردهی پس از پروتز سینه

چه مواردی ممکن است باعث قطع شیردهی پس از پروتز سینه شود؟

در بعضی موارد، ممکن است محل برش پروتز سینه به درستی تعیین شده باشد و به همین دلیل عصب‌‌‌‌های نوک سینه و مجراها از بین نرفته باشد، اما عوامل دیگری وجود دارد که باعث ‌‌‌می‌شود این فرآیند را با اختلال روبرو کند. از مهم‌‌‌‌‌ترین این عوامل، ‌‌‌می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

محل قرار گیری ایمپلنت سینه: همانطور که گفتیم، محل قرار گیری ایمپلنت سینه ‌‌‌می‌تواند فرآیند شیردهی را مختل کند. اگر پروتز روی غده سینه قرار بگیرد، ممکن است شیردهی مختل شود.

حساسیت نوک پستان: یکی از مهم‌‌‌‌‌ترین عواملی که افراد را پس از پروتز سینه دچار مشکلاتی در شیردهی ‌‌‌می‌کند، حساسیت زیاد نوک سینه است. در برخی از بانوان، حس‌‌‌‌های نوک سینه چند برابر ‌‌‌می‌شود، تا جایی که یک لمس ‌‌‌می‌تواند باعث ایجاد درد شدید در شخص شود. در این حالت امکان شیردهی برای مادر بسیار سخت خواهد شد.

ترشح شیر: در برخی از بانوان مشاهده شده که پس از پروتز سینه، ماده شیر از نوک سینه‌‌‌‌هایشان ترشح ‌‌‌می‌شود، بدون آن که به شیردهی به کودک یا تومور کیستیک حاوی شیر بستگی داشته باشد. در این حالت ممکن است پروتز در جایگاه نامناسبی در بدن قرار گرفته باشد و به همین دلیل باعث شیردهی بی علت شود. در این حالت باید پروتز تخلیه شود.

نکاتی در مورد شیردهی با پروتز سینه

اگر ‌‌‌می‌خواهید در مورد شیردهی پس از عمل پروتز نگرانی نداشته باشید، بهتر است از قبل از عمل چند نکته را در نظر بگیرید.اولین و مهم‌‌‌‌‌ترین نکته، مشورت با پزشک معالج در مورد شیردهی پس از پروتز است. حتما با پزشک خود مظرح کنید که قصد دارید پس از عمل کودک خود را با شیر مادر تغذیه کنید.

در این حالت پزشک شما بهترین روش جراحی که به مجراهای شیردهی شما آسیب نرساند را پیشنهاد ‌‌‌می‌کند. اما اگر قبل از عمل در این مورد مشورت نکنید، ممکن است پس از عمل پشیمان شده و آسیب‌‌‌‌های جدی در این مورد ببینید.

معمولا مادرانی که ‌‌‌می‌خواهند فرآیند شیردهی به کودک شان با مشکلات جدی روبرو نشود، با گرفتن یک مشاوره خوب، به استفاده از شیردوش در هفته‌‌‌‌های اول پس از زایمان فکر ‌‌‌می‌کنند. مادران با استفاده از این دستگاه ‌‌‌می‌توانند اطمینان حاصل کنند که فرآیند شیردهی به فرزندشان با مشکل مواجه نخواهد شد.

اگر مادری پس از عمل پروتز در شیردهی خود دچار مشکل شد، پزشکان معمولا استفاده از مکمل‌‌‌‌های شیردهی را پیشنهاد ‌‌‌می‌دهند. این مکمل‌‌‌‌ها همه موادی که یک کودک نیاز دارد را تامین ‌‌‌می‌کند و بنابراین ‌‌‌می‌توانید نگرانی در مورد فرآیند شیردهی نداشته باشید. البته در مورد این موضوع حتما یک متخصصان زنان و پزشک خود در انجام پروتز سینه مشورت کنید تا از نحوه انجام فرآیند، اطمینان حاصل کنید.

در نهایت بهترین راه برای جلوگیری از به وجود آمدن این مشکلات، مطرح کردن قصد خود از انجام شیردهی به پزشک، قبل از عمل پروتز سینه است. با این کار ‌‌‌می‌توانید بهترین راه را در پیش بگیرید.

سوالات متداول:

بی حسی بعد از عمل طبیعی است؟
بی حسی بعد از پروتز سینه تا مدتی طبیعی است اما مقدار این بی حسی نباید خیلی زیاد باشد.
امکان شیردهی به نوزاد پس ازپروتز سینه وجود دارد؟
بله، اگر محل برش پروتز سینه از نواحی بغل یا پایین سینه باشد امکان شیردهی وجود دارد.
چیکار کنم بتونم بعد از پروتز هم شیر بدم؟
بهتر است قبل از عمل، حتما این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید تا نحوه درست عمل را برای شما انتخاب کند

نتیجه گیری

پروتز سینه و شیردهی، یکی از اصلی‌‌‌‌‌ترین دغدغه مادرانی است که ‌‌‌می‌خواهند این عمل زیبایی را انجام دهند و از طرفی نگران فرایند شیردهی نیز هستند. ما در این مقاله از سری مقالات کلینیک VIP تهران سعی کردیم نکاتی که در مورد این موضوع اهمیت دارد را به شما گوشزد کنیم و درباره آن‌‌‌‌ها مفصل صحبت کنیم.

اگر همچنان احساس ‌‌‌می‌کنید به برخی از سوالاتتان پاسخ داده نشده است، ‌‌‌می‌توانید با شماره‌‌‌‌های درج شده در سایت تماس بگیرید و از مشاورین مجرب مجموعه در این راستا راهنمایی بخواهید. کلینیک VIP تهران، یک کلینیک تخصصی جراحی‌‌‌‌های زیبایی در غرب تهران است که زیر نظر دکتر مهدی قلیچ خانی اداره ‌‌‌می‌شود. خدماتی همچون ژنیکوماستی، پروتز سینه، پروتز نواحی صورت، جراحی‌‌‌‌های زیبایی ناحیه صورت، جراحی‌‌‌‌های زیبایی ناحیه شکم شامل لیپوساکشن و ابدومینوپلاستی و … در این کلینیک انجام ‌‌‌می‌شود.

آیا شما کاندید عمل پروتز سینه هستید یا خیر؟ در واتساپ به ما پیام بدید

واتساپ